band4

Köpa och sälja kultur genom musik

Musik är utan tvekan den enskilt största inflytande på den mänskliga kulturen. När folk köper musik, de köper mycket mer än bara en inspelning av instrument, de köper in kultur. Musik påverkar hur människor klär sig, hur de pratar, hur de beter sig, vem de förknippar med, de aktiviteter de bedriver, och även hur de talar! Med hänsyn till detta är det viktigt för upp och kommande band att inse att de måste skapa och marknadsföra ett allomfattande paket snarare än att bara skriva och spela in låtar.

Moms på kulturområdet

De framgångsrika banden är de band som sätter de musikaliska trenderna, modetrender, och livsstilstrender. Tänk på dessa frågor för en minut: Varför klädföretag stöder band? Varför läsk och energidryck företag stöder band? Varför företag som har absolut ingenting att göra med musik spendera miljontals dollar stödja musiker? En av de bästa exemplen på detta är ProActive enorma kändis påskrift lista inklusive Jessica Simpson och Vanessa Williams. ProActive är en linje av hudvårdsprodukter. Fångade du det där? Hudvårdsprodukter! De betalar Jessica och Vanessa en hemlig (assumably ganska stor,) summa pengar för att visas i sina annonser och stödja sina produkter. De vittnar å deras vägnar att ProActive produkter verkligen fungerar och att de använder dem också. Är det någon överraskning att ProActive är antalet #1 akne behandling i Amerika?

De är båda oerhört framgångsrika i musikbranschen och har påverkat, inspirerat och underhållit miljontals människor. Om de berättar för folk att de använder en viss produkt, deras fans kommer sannolikt att köpa det också. Fans kommer att köpa nästan vad som helst som är associerad med musikerna de älskar, särskilt om det kan få dem närmare att vara precis som sina idoler på något sätt möjligt. När folk köper musik, de är verkligen köpa kultur och livsstil. De lyssnar på sin musik val, som i sin tur påverkar deras seder, värderingar, mode, aktiviteter, och mycket mer.

Konsten att sälja kläder med musik

Det är ditt jobb som en blivande musiker att leverera mer än bara musik. Musik är helt enkelt den första dörren som öppnas på vägen till vad folk verkligen letar efter på en undermedveten nivå. Vilken livsstil skildrar ditt band? Vad har du för kläder? Vilka typer av aktiviteter ägnar du dig åt? Hur ser ditt bands kultur ut? Människor dras till andra som delar gemensamma livsstilar, kultur och värderingar. Punkt är, kommer ditt band locka fans som delar mer gemensamt med dig än bara din musiksmak. Ha det i åtanke när du fortsätter din resa mot toppen, och lycka till!